För vilken användare är ACTIVE HEADLINE IT! anpassad?


Den patenterade ACTIVE HEADLINE IT! Är idealisk för alla som vill förhindra att svett rinner ner i ögonen, ger ökad komfort och förbättrar välbefinnandet, prestationsförmåga och säkerhet. Dess högteknologiska uppbyggnad och tilltalande design gör att den effektivt absorberar och stoppar svett. I varje förpackning av HEADLINE IT! finns 10 stycken separat paketerade svettskydd, vilket gör att de är lätt att ta med överallt. Perfekt att bära under hjälm, keps, hattar, eller annan huvudbonad. Utmärkt för idrottsutövare, cyklister, motorcyklister, baseboll, hockey, golf, ryttare, byggarbetare, kökspersonal, kirurger, militärer, brandmän, gruvarbetare. Alla som bär någon form av huvudbonad och behöver den lilla extra bekvämligheten som endast HEADLINE IT! kan erbjuda. Ett måste för alla i alla åldrar.

För vilken användare är MEDICAL HEADLINE IT! anpassad?


Den patenterade MEDICAL HEADLINE IT! Är idealisk för alla som vill ha ökad komfort och förbättrad passform då materialet förhindrar till exempel peruker från att glida. Utmärkt för personer med kort hår, utan hår eller vem som helst som vill ha ett skydd i sin peruk som ökar perukens livslängd då den minskar behovet av att tvätta peruken. Det hudfärgade lagret är till för att kamouflera svettskyddet under peruker eller annan huvudbonad. Antiglid lagret ger extra trygghet och förhindrar att peruken eller huvudbonaden glider på huvudet. Den är bekväm och formad för att skydda en känslig hud från en kliande peruk eller annan huvudbonad. Att de är små, diskreta och separat förpackade om 10 stycken svettskydd i varje kartong gör att de är lätta att ta med och alltid ha till hands vid behov.

Hur använder jag HEADLINE IT!?


Avlägsna skyddsremsan och pressa den självhäftande ytan av svettskyddet på insidan av din huvudbonad. Du ska kunna se HEADLINE IT! Loggan om du satt den rätt.

Varför har man klippt ut v formade flikar ur svettskyddet?


HEADLINE IT! är designade för att passa alla storlekar och huvudformer. De utskurna V- formade flikarna tillåter linern att forma sig efter huvudet för maximal uppsugningsförmåga och passform.

Varför finns det ingen självhäftande remsa baktill på svettskyddet?


Flikarna måste kunna röra sig för att kunna forma sig efter huvudet eller huvudbonaden. Därför finns det inget lim på det området. Våra designer och ingenjörer har noggrant testat linern och kommit fram till att limmet framtill är fullt tillräckligt för full komfort och säkerhet.

Hur länge kan jag använda ett svettskydd?


Hur länge man kan använda en HEADLINE IT! beror på miljön man vistas i. Den kan användas dagligen i upp till en vecka och ändå ha en bra hygien och uppsugningsförmåga. Hur länge den kan användas varierar från person till person och omständigheterna vid användandet. Hur bra självhäftningen fäster kan variera mellan olika material, se till att ytan där HEADLINE IT! ska fästas är ren och torr. Innan du fäster linern på känsliga material så som till exempel silke testa så att inte limmet påverkar materialet. Om så skulle vara använd inte linern på aktuellt material. För varje gång linern flyttas mellan olika huvudbonader kommer vidhäftningsförmågan att försämras.
Man räknar med att en förpackning Headline IT! räcker i ca 60 dagar för en person som bär peruk.

Var händer om limmet kommer i kontakt med min hud, jag har mycket känslig hud?


HEADLINE IT! använder ett medicinskt lim som är framtaget för att fästas direkt på huden. Hur som helst så ska linern fästas på huvudbonaden och inte på huden. Försiktighet: Upphör med användandet om huden blir irriterad eller visar någon form av allergisk reaktion. HEADLINE IT! / Svettskydd har genomgått och klarat både "Azo dye testing" och "Sensitivity and Colorfastness testing".

På vilka produkter kan jag använda HEADLINE IT!


HEADLINE IT! Är designad för att passa alla typer av huvudbonader. Några exempel är hjälmar, peruker, mössor, hattar, schaletter, kepsar eller bandanas.